Turvallinen ja saavutettava korkeakouluympäristö

Korkeakouluympäristön on oltava turvallinen ja saavutettava kaikille. Yhdenvertaisuuden on oltava arvon lisäksi läpileikkaavaa toimintaa. Tietoisuutta antirasismista tulisi lisätä korkeakoulun rakenteissa jokaisella tasolla opiskelijoista yliopistojen rehtoreihin. Korkeakouluyhteisön ei pitäisi pelätä puhua rasismista. Rasismin tunnistaminen ja sen nimeäminen on ainoa tapa puuttua siihen aktiivisesti. Olisi jo aika tarkastella myös opetuksen sisältöjä kriittisemmin, kerrotaanko yliopistossa puolueetonta tietoa vai onko opetus erityisen Eurooppakeskeistä. Antirasismin lisäksi tulee tarkastella myös opetuksen saavutettavuutta. Onko todella kenellä tahansa mahdollisuus päästä korkeakouluun? 

Myös liiton toimintaan tulee kiinnittää huomiota; onko toiminta todella avointa kaikille? Jätetäänkö käytäntöjä jakamatta, koska kaikki joiden pitää tietää tietävät vai annetaanko esimerkiksi hallitukseen hakuprosessista riittävästi tietoa, jotta kuka tahansa toimija riittävällä osaamisellaan voi hakeutua toimintaan? Näiden edistämisen lisäksi SYLin tulee aktiivisesti tarkastella yhdenvertaisuutta ja sen toteutumista kaikessa toiminnassaan. 

Erityisesti kansainväliset opiskelijat tulee ottaa huomioon ja heidän asioitaan edistää. Tällä hetkellä vaihto-opiskelijat on jätetty YTHS:n ulkopuolelle ja terveydenhuolto opiskeluaikana voi olla heille hyvinkin haastavaa.TIlanne ei siis ole yhdenvertainen muiden opiskelijoiden kanssa ja siihen onkin löydettävä tulevana vuonna ratkaisuja. 

Mitä SYL voi tehdä?

– SYL voi tukea ja kouluttaa aktiivisesti ylioppilaskuntia rasismin tunnistamisesta ja siihen puuttumisesta.
– SYL voi edistää oikeusministeriön ja yhdenvertaisuusvaltuutetun toteuttaman Olen Antirasisti-kampanjan tavoittavuutta kannustamalla ylioppilaskuntia mukaan toimintaan.
– SYL on julistautunut jo feministiseksi, seuraava askel on julistautua antirasistiseksi järjestöksi. Pelkkä julistautuminen ei riitä, vaan SYLin tulee tehdä konkreettisia toimia rasismin kitkemiseksi korkeakouluista.
– SYLin tulee järjestää liittokokoukseen ja tapahtumiinsa tulkkausta
-SYLin tulee edistää yhdenvertaista ja saavutettavaa toimintaa, myös omassa toiminnassaan. Hakuprosessien tulee olla hyvin informoituja ja läpinäkyviä.
-SYLin tulee ajaa vaihto-opiskelijoille riittäviä terveyspalveluita 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: